Kursus om Paranoia

med vores inviterede undervisere Peter Bullimore og hans hold

pexels-tracehudson-2529973-2

NYT KURSUS om PARANOIA

3 dages uddannelse – DEN 6., 7., OG 8.  NOVEMBER 2024

Dette kursus, med fokus på at bruge Maastricht-interviewet for problematiske tanker, overbevisninger og paranoia giver viden til professionelle samt andre interesserede, i at arbejde med mennesker, der har problematiske tanker og overbevisninger typisk beskrevet som paranoia.

 

Metoden går ud på at acceptere og skabe mening i oplevelsen som et middel til at give både lindring og mulighed for recovery.

 

Alle vores inviterede undervisere ved, hvordan det er at opleve paranoia og psykiatri indefra.

Det er gavnligt, at fagfolk uddannes i en anden tilgang, der er bedre relateret til personens oplevelser. Hvem kan gøre dette på en mere overbevisende måde end dem, der selv kender til oplevelserne og har lært at håndtere dem?

lake-4936249_1920
pexels-yaroslav-shuraev-1834393

Beskrivelse af kurset

Læringsudbytte: 
  1. At tale med en person om hans/hendes oplevelser på en omfattende måde
  2. Have viden om forskellige referencerammer om problematiske tanker, overbevisninger og paranoia i forhold til historiske beviser og epidemiologiske data og være i stand til at diskutere disse.
  3. Demonstrere kompetence i brugen af Maastricht-interviewet om problematiske tanker, overbevisninger og paranoia og i at registrere den interviewedes oplevelser.
  4. Forstå og være i stand til at undervise i rolleforskellen mellem interviewer og interviewperson. Interviewerrollen kræver en evne til at uddrage information og være en objektiv lytter, der undertrykker terapeutiske ambitioner eller kommentarer.
  5. Demonstrere kompetence til at gøre det muligt for en person at normalisere sine oplevelser, hvor personen føler interesse, accept og respekt.
  6. Demonstrere kompetence i at identificere og udforske de strategier, der øger den interviewedes kontrol over sine oplevelser.
  7. Demonstrere kompetence til at undervise i de mulige relationer mellem tanker, overbevisninger og paranoia med den individuelle livshistorie og i forståelsen og manifestationen af oplevelsen i det, personen siger.
  8. Demonstrere kompetence til at undervise i hovedelementerne i at komme sig over den lidelse, som oplevelsen kan forårsage.
  9. Demonstrere, at målet med kurset for den professionelle er den vanskelige og følsomme opgave at ændre deres holdning til problematiske tanker, overbevisninger og paranoia.

"Kurset er dybt personligt, og derfor er fordelene ved det varige og virkelig transformerende. Jeg blev så inspireret af det, jeg lærte af Peter og Kate, at jeg rejste fra Connecticut (USA) til Sheffield (Storbritannien) for at lære mere. Jeg ved, at jeg er en bedre psykiater på grund af denne unikke uddannelse." Frank Appah- Psykiater Yale University USA

sea, sunset, outdoors-4955005.jpg

Hvem er Peter Bullimore og hans hold?

Peter Bullimore, formand for National Paranoia Network, er et vidnesbyrd om, hvor stærkt det kan være at acceptere og lære at arbejde med stemmer og paranoia.

Pete hørte sin første stemme som syv-årig: “Jeg hørte en barnestemme, der sagde, at jeg skulle fortsætte, og at alt nok skulle gå. Det var betryggende, lidt ligesom en fantasiven,” siger han. Men efterhånden som der skete dårlige ting i mit liv, blev stemmerne flere og flere, og til sidst blev de uhyggelige og aggressive. “De sagde, at jeg skulle sætte ild til mig selv, skære i mig selv og ødelægge mig selv, ofte 20 eller 30 stemmer, der alle råbte til mig på én gang,” siger han. Da Pete var midt i tyverne, havde han mistet sin forretning, sin familie, sit hjem, alt. “Stemmerne omfattede bare mit liv; jeg krøb sammen i en stol og vaskede mig ikke og spiste ikke. “Jeg var låst inde i en verden af stemmer, paranoia og depression, og det var nok den mest skræmmende tid i mit liv,” siger han.

Pete brugte mere end et årti på tung medicin, og stemmerne forsvandt aldrig. Han var nødt til at komme ud af det psykiatriske system for at komme sig. Da han var ude af medicinen og mødte mennesker, der delte hans erfaringer i Hearing Voices Network, kunne han holde op med at være så bange for stemmerne, og han begyndte at lytte til dem. Hans forhold til stemmerne ændrede sig, og han lærte betydningen af sine stemmer og sin paranoia at kende.

Pete er baseret i Storbritannien. I dag ejer Pete sit eget agentur, der tilbyder undervisning og rådgivning over hele verden om at høre stemmer, barndomstraumer og paranoia. Han er jævnligt inviteret som gæsteforelæser på flere (14) universiteter og har dyrket sit arbejde ved at oprette Maastricht-centre og Maastricht Approach-centre i hele Storbritannien.

Kate Crawford og Shaun Hunt

Jeg er stemmehører; jeg har hørt stemmer, siden jeg var fire år gammel på grund af fysisk og psykisk misbrug fra min mor og mormor og senere seksuelt misbrugt efter at være blevet anbragt på et børnehjem.
I 2005 introducerede min sundhedsplejerske mig til Hearing Voices Network, og jeg begyndte at deltage i en stemmehørergruppe. Her fik jeg empati, medfølelse og selvværd, og jeg blev opmuntret til at tro på mig selv: at jeg kunne gøre ting, som jeg troede, jeg ikke kunne. På den måde begyndte jeg at håndtere mine stemmer. Det gav mig initiativ og styrke til at få mit liv tilbage.

Nu arbejder jeg over hele Storbritannien og internationalt og taler med folk om, hvordan de kan få deres liv tilbage, og underviser fagfolk i de bedste måder at møde mennesker med psykiske problemer på, især med stemmehøring, paranoia og seksuelle overgreb. Jeg arbejder i øjeblikket på fire universiteter, hvor jeg underviser studerende i, hvordan de bedst hjælper deres klienter med at håndtere stemmehøring.

 

Shaun har mange års erfaring med at bruge psykiatriske behandlingstilbud og har haft sine egne personlige kampe med oplevelser som at høre stemmer og det, nogle ville beskrive som paranoia.
Selv om han stadig hører stemmer, har han nu genvundet sit liv og lært at håndtere sine oplevelser, selv i svære tider.
Shaun arbejder som lektor i recovery inden for mental sundhed og underviser fagfolk i mental sundhed i recovery-principper og -værdier. Han er i stand til at trække på nogle af sine egne levede erfaringer og gøre teorien levende i læringsmiljøet.
Shaun har talt på konferencer og undervist i forskellige emner inden for mental sundhed i mange forskellige sammenhænge både nationalt og internationalt.

"Som psykiater i næsten 40 år fandt jeg ud af, at Maastricht-tilgangen til stemmehørere og til dem med problematiske overbevisninger er en stærk tilgang til at dele og holde plads med en anden. Intervieweren skal opgive sine forudfattede meninger, teorier og dagsordener for at lytte dybt til den anden og skabe en forbindelse baseret på fælles ekspertise." Dr. Ken Blatt - psykiater Hartford CT USA

water, drop, liquid-1761027.jpg

Praktisk:

Datoer: d. 6, 7 og 8 november 2024

Tidspunkt alle dage: kl. 9 – 16.

Sted: Kollektivhuset “Sophie Amalie Gården”,  Marielystvej 50,  2000 Frederiksberg

Pris: kr. 2995,- + moms. privat personer kr. 2995,- 

Prisen inkluderer morgenmad, frokost kaffe, te, og kage.

"Normalisation of the phenomena instead of illness model – very good"

leaves, twigs, floral-69999.jpg